KinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidactica Kineto Didactica Kineto Didactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica

Scolioză Idiopatică Adolescentină

Workshop
800 lei
500 lei
pt. studenti (llocuri limitate)

Formatori:

Descriere:

• Rolul și importanța fizioterapeului în echipa multidisciplinară, în centrul căreia se află pacientul cu scolioză idiopatică adolescentină, este menționat în toate ghidurile internaționale de ortopedie pediatrică, reabilitare medicală sau fizioterapie.
• Pentru a avea însă eficiență în aplicarea unor forme de terapie care au ca obiectiv stoparea evoluției scoliozei, evitarea intervenției chirurgicale și ameliorarea aspectului estetic, fizioterapeutul are nevoie de un bagaj de cunoștiințe solide despre anatomia funcțională, biomecanică și fiziopatologia scoliozei idiopatice.
• Pe baza acestor informații specialistul va putea crea un raționament clinic cu scopul clar de a îmbunătății calitatea vieții pacientului și a crește complianța la mijloacele terapeutice conservatoare.
• Dezvoltarea manualității reprezintă un necesar pentru orice fizioterapeut care dorește să livreze un proces terapeutic eficient pentru pacienții săi, astfel că în cadrul acestui workshop un procent mare de timp va fi alocat sesiunilor practice.
• Mai mult, alegerea corectă a mijloacelor prin care fizioterapeutul își va atinge obiectivul propus este esențială pentru ca tratamentului să producă rezultate satisfăcătoare.

Alte cursuri recomandate:

Terapia manuală ortopedică în abordarea șoldului
Bobath adulţi – Partea B
Terapia manuală ortopedică în tratamentul durerilor de cap
Bobath adulţi – Partea A

x

Selecteză o categorie de curs
Următorul curs:
Program educațional
Terapia manuală ortopedică în abordarea șoldului

Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și pentru a analiza traficul pe site. Făcând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor de către site-ul nostru, așa cum este descris în politica noastră de confidențialitate .