KinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidactica Kineto Didactica Kineto Didactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica
KinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidactica Kineto Didactica Kineto Didactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica

PNF (Partea B)

Categorie:

Descriere:

Cursul PNF – Partea B, continuă să exploreze în profunzime facilitarea neuromusculară proprioceptivă, accentuând necesitatea unei înțelegeri detaliate a fundamentelor științifice care stau la baza procesului terapeutic. Acesta avansează dincolo de principiile de bază acoperite în Partea A, adâncind cunoștințele teoretice și aplicarea practică a tehnicilor PNF.

Cursul este conceput pentru a alinia în mod eficient teoria cu practica, accentuând dezvoltarea și rafinarea abilităților esențiale necesare pentru utilizarea eficientă a metodelor de facilitare neuromusculară. Prin acest curs, participanții își vor îmbunătăți semnificativ competențele în evaluarea și tratamentul disfuncțiilor neuromusculare, fiind astfel mai bine pregătiți să aplice aceste metode în contexte clinice diverse și complexe.

Înscrie-te și plătește în rate:

Date disponibile:

Instructor

Preţ

3.000 lei

Locuri disponibile:

0 locuri

Locația cursului:

Credite EMC:

Durată curs:

Informaţii practice:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Structura cursului:

1. Aprofundarea teoriei PNF și principii clinice

➔ Analiza aprofundată a conceptelor clinice de bază: Acest segment va oferi o analiză detaliată a metodelor de facilitare neuromusculară proprioceptivă, concentrându-se pe demonstrarea practică a principiilor și tehnicilor esențiale.

➔ Actualizarea și îmbogățirea cunoștințelor despre PNF: Cursul va oferi participanților cele mai recente informații și cercetări în domeniul PNF, asigurându-se că practica lor este aliniată cu cele mai actuale abordări terapeutice. Acest segment va include și o discuție despre integrarea PNF în terapia manuală ortopedică.

2. Dezvoltarea practică și abilități manuale

➔ Îmbunătățirea funcției extremităților și trunchiului: Participanții vor învăța să aplice tehnici avansate de PNF pentru a îmbunătăți funcția extremităților inferioare, superioare și a trunchiului, adaptându-le la o varietate de condiții clinice.

➔ Tehnici și modele diverse: Cursul va acoperi în profunzime diferite pattern-uri de mișcare în PNF, cum ar fi neck pattern, trunk patterns și bilateral leg pattern, oferind o înțelegere completă a aplicării acestora în practica clinică.

3. Aplicarea tehnicilor PNF în practică

➔ Utilizarea PNF în diverse poziții și contexte: Acest segment va include aplicarea tehnicilor PNF în diferite poziții și contexte, cum ar fi lucrul pe covoraș, lucrarea pe soclu și antrenamentul de mers pe scări, cu accent pe adaptarea la nevoile specifice ale pacienților.

➔ Soluționarea problemelor și exerciții funcționale: Participanții vor fi îndrumați prin scenarii practice pentru a dezvolta abilități de soluționare a problemelor clinice comune. Acesta va include și aspecte de reabilitare facială și îmbunătățirea funcțiilor vitale, subliniind aplicabilitatea PNF într-o gamă largă de situații clinice.

4. Evaluare și integrare în context terapeutic

➔ Competențe avansate pentru evaluarea pacienților: Participanții vor dobândi abilități avansate în evaluarea eficientă a diferitelor mecanisme ale durerii, facilitând un management terapeutic adecvat și personalizat al pacientului.

➔ Tehnici avansate și feedback-ul tratamentului: Cursul va explora tehnici avansate, cum ar fi stabilizarea ritmică versus inversarea stabilizatoare și va încuraja participanții să participe activ la discuții despre feedback-ul tratamentului, favorizând astfel un proces de învățare interactiv și reflectiv.

Caracteristici cheie:

➔ Abordare integrată teorie-practică: Cursul îmbină teoria avansată cu practica intensivă, oferind o înțelegere aprofundată a pattern-urilor de mișcare specifice PNF, cum ar fi neck pattern, trunk patterns și aplicarea lor practică.

➔ Tehnici avansate de facilitare și repetare: Un punct forte al cursului este prezentarea detaliată a tehnicilor de facilitare avansate, inclusiv Chopping și Lifting și repetarea acestor tehnici pentru a consolida înțelegerea și abilitățile practice.

➔ Diversitatea aplicațiilor practicii PNF: Cursul pune accent pe aplicarea tehnicilor PNF într-o varietate de poziții și contexte, inclusiv lucrul cu picioarele în poziții diferite și facilitarea mersului pe scări, demonstrând adaptabilitatea PNF în diferite scenarii clinice.

➔ PNF și integrarea funcțiilor respiratorii: O caracteristică distinctă este explorarea relației dintre PNF și tehnici de respirație, subliniind importanța integrării funcțiilor respiratorii în practica PNF.

➔ Soluționarea problemelor și reabilitarea facială: Cursul include activități de soluționare a problemelor pentru tratarea deficiențelor funcționale comune și abordează aspecte specifice precum reabilitarea facială și susținerea funcțiilor vitale.

➔ Interacțiunea și feedback-ul în tratament: Se pune un accent deosebit pe interacțiunea în timpul tratamentului și pe obținerea de feedback, atât în cadrul demonstrațiilor cu pacienți, cât și în exerciții practice, cum ar fi tehnicile de relaxare Hold & Contract Relax.

Rezultatele învățării:

Prin finalizarea acestui curs de bază, recunoscut de IPNFA, participanții vor atinge următoarele rezultate esențiale:

➔ Evoluția înțelegerii conceptuale PNF: Participanții vor dobândi o înțelegere avansată a filosofiei și principiilor PNF, legând aceste concepte cu cele mai noi cercetări și descoperiri din domeniul neuroștiinței. Această parte a cursului se concentrează pe aprofundarea cunoștințelor teoretice și pe aplicarea lor în contexte clinice reale.

➔ Avansarea în pattern și aplicarea PNF: Acest segment al cursului va permite participanților să își extindă cunoașterea și competențele în aplicarea pattern-urilor PNF. Vom acoperi aspecte complexe ale utilizării PNF, încurajând o abordare mai nuanțată și personalizată în tratamentul pacienților.

➔ Diversificarea utilizării Tehnicilor PNF: Cursul va dezvolta abilitățile participanților de a aplica tehnicile PNF într-o gamă variată de situații și poziții, de la exerciții pe covoraș la lucrul pe soclu și antrenamentele de mers. Acesta va include și adaptarea tehnicilor pentru a răspunde nevoilor individuale ale pacienților.

➔ Îmbunătățirea tehnicilor de facilitare pentru intervalul de mișcare: Participanții vor învăța să folosească tehnicile PNF în moduri mai eficiente și eficace pentru creșterea intervalului de mișcare. Această parte a cursului se va concentra pe aplicarea practică a tehnicilor pentru a maximiza beneficiile terapeutice.

➔ Integrarea PNF în activitățile zilnice: Cursul va pune un accent special pe modul în care tehnicile PNF pot fi integrate în activitățile zilnice ale pacienților, cum ar fi mersul, îmbrăcarea, băutul și mâncatul. Această secțiune va aborda modalități de a adapta PNF pentru a îmbunătăți independența și calitatea vieții pacienților.

➔ Dezvoltarea analizei critice și înțelegerii literaturii de specialitate: Participanții vor dobândi abilități în analiza și discutarea critică a literaturii actuale legate de PNF. Acest aspect al cursului va încuraja o evaluare critică a cercetărilor și va oferi instrumente pentru a evalua eficacitatea și aplicabilitatea diferitelor abordări în practica clinică.

Alte cursuri:

Program Kinetic Control – Coordination Efficiency – Low back & Hip
Drenaj Limfatic Manual

x

Următorul curs:
ACL Rehabilitation

Date disponibile:

2.000 lei