KinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidactica Kineto Didactica Kineto Didactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica
KinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidacticaKinetoDidactica Kineto Didactica Kineto Didactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica KinetoDidactica

Drenaj Limfatic Manual

Categorie:

Descriere:

Cursul „Drenaj Limfatic Manual” este proiectat pentru fizioterapeuți, concentrându-se pe dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare în limfologie și în abordarea patologiilor sistemului venos. Acest curs oferă o bază solidă în înțelegerea proceselor științifice din spatele terapiei și este aliniat cu cerințele actuale de formare profesională. Prin analiza și demonstrarea conceptelor clinice de bază, cursul își propune să îmbunătățească competențele practicanților în evaluarea și tratarea limfedemului și a altor patologii ale sistemului venos, oferind astfel instrumente esențiale pentru o practică eficientă și orientată către pacient.

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

Înscrie-te și plătește în rate:

Date disponibile:

Instructor

Preţ

Locuri disponibile:

0 locuri

Locația cursului:

Credite EMC:

Durată curs:

Informaţii practice:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Structura cursului:

Partea teoretică:

Evaluarea musculoscheletală: o examinare aprofundată a sistemului musculoscheletal, esențială pentru înțelegerea și tratamentul eficient al limfedemului.

Diferențierea limfedemului: înțelegerea detaliată a diferențelor între limfedemul primar și secundar, plus implicațiile lor în tratament.

Drenaj venolimfatic manual: tehnici specifice pentru drenajul venolimfatic manual al membrului superior și inferior, inclusiv abordări teoretice și practici clinice.

Bandajarea multistrat: învățarea tehnicilor de bandajare multistrat pentru membrul superior și inferior, o componentă crucială în tratamentul limfedemului.

Sesiuni de recapitulare și Q&A: recapitularea informațiilor predate, cu sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, pentru a asigura înțelegerea completă a materiei.

Raționament clinic aplicat: discuții despre aplicarea raționamentului clinic în cazurile de limfedem, pentru a dezvolta abilități de luare a deciziilor terapeutice.

Studii de caz și feedback: analiza unor cazuri clinice specifice, cu feedback direct de la trainer, pentru a consolida învățarea și aplicarea practică a cunoștințelor.

Caracteristici cheie

➔ Abordare comprehensivă a edemului: cursul oferă o înțelegere detaliată a diferitelor tipuri de edem, inclusiv identificarea steagurilor roșii și stabilirea obiectivelor de tratament.

➔ Elaborarea protocoalelor terapeutice: participanții vor învăța să dezvolte protocoale terapeutice personalizate, incluzând planificarea ședințelor și alegerea tehnicilor adecvate.

➔ Instruire practică în tehnici manuale: cursul pune accent pe aplicarea practică a tehnicilor de drenaj limfatic, bandajare multistrat și kinesiotaping.

➔ Conceperea programelor de exerciții fizice: se va pune accent pe dezvoltarea programelor de exerciții personalizate pentru pacienți.

➔ Colaborare în echipe multidisciplinare: seminarul pregătește participanții să colaboreze eficient într-un cadru multidisciplinar.

➔ Educația pacienților: participanții vor învăța să educe pacienții în legătură cu gestionarea autonomă a condiției lor, incluzând autodrenajul și exercițiile fizice terapeutice.

Rezultatele învățării

La finalul workshop-ului, participanții vor fi capabili să:

➔ Evalueze corect tipul de edem, să excludă steagurile roșii și să stabilească obiective terapeutice specifice pentru fiecare caz.

➔ Conceapă un protocol terapeutic detaliat, care va include numărul de ședințe, frecvența săptămânală, durata și mijloacele terapeutice adecvate fiecărei faze de tratament.

➔ Explice și aplice practic tehnicile manuale de drenaj limfatic, tehnicile de bandajare multistrat și kinesiotaping.

➔ Elaboreze un program de exerciții fizice terapeutice individualizat, adaptat nevoilor pacientului.

➔ Integreze activitatea lor într-o echipă multidisciplinară, colaborând eficient cu alți profesioniști din domeniu

➔ Educe pacientul despre factorii de risc și autotratament, incluzând autodrenajul și exercițiile terapeutice specifice.

Alte cursuri:

Program Kinetic Control – Coordination Efficiency – Low back & Hip

x

Următorul curs:
ACL Rehabilitation

Date disponibile:

2.000 lei